Av og til bobler det i hodet av ideer til nye prosjekter. Enten det er å tegne, strikke, jobbe i hagen, eller til og med sy. Det med å sy er som regel forbigående. Symaskinen står i kjelleren og den må rigges opp, det må ryddes plass osv – tiltak med andre ord.

Men, jeg kan bli kjempeinspirert av å gå på tur i nabolaget, eller helst på steder jeg ikke har vært før. Da dukker det ofte opp spennende hager med masse blomster, eller et artig hus med et eller annet spesielt som setter i gang tankeprosessen.

På tur langs en av mange kyststier i området ble jeg veldig inspirert av et spesielt hus jeg så langs veien. Noe lignende MÅ jeg prøve å tegne tenkte jeg. Foreløpig ligger det lagret i hodet, men det skal ”ned på papiret” når jeg får tid. Det er ikke huset vist på siden her.

rodt-hus

Ofte er det ikke så mye som skal til for å bli inspirert. Litt annerledes kombinasjoner i en hage kan sette fantasien i sving. Et hus med en kledning som ikke er standard, vinduer i ”rare” fasonger, vinkler som ikke følger ”normalen” osv. Det gir masse inspirasjon til å bruke noen av elementene i en tegning. Det er viktig og ikke kopiere, men lage sin egen variant, eller komposisjon, av inntrykkene en sitter igjen med.  Stein er f.eks et materiale som kan brukes til utrolig mye. En vegg kledd med stein, steingjerde, ramme inn blomsterbed med runde steiner, belegningsstein i gårdsrommet, hagemøbler laget av stein osv. Mulighetene er mange bare fantasien setter grenser. En bolig, eller hytte med en kombinasjon av tre og stein synes jeg er fint. Har den torvtak i tillegg er det knallfint!

Steinbenk

Overalt finnes inspirasjon bare en åpner opp og tar det til seg.

I utlandet finnes haugevis av spennende hus og hager. Der kan en nesten gå seg vill i sanseinntrykk. Fargerike hus som klamrer seg fast i fjellet, utrolig fint! Store flotte slyngende blomster og planter som velter over murkanter og svinger seg rundt balkonger er fascinerende å se på.  Selv om byggeskikken ute og hjemme er vidt forskjellig er det artig å la seg inspirere til å gjenskape noe til eget bruk.

Vindu

Har man øynene med seg og et fotoapparat klart, er det utrolig mye inspirasjon å hente ved å ta seg en tur ut. Noen er kjempeflinke til å komponere blomsteroppsatser for eksempel. Her i Sandefjord bugner det av blomster i sentrum om sommeren. STORE overdådige ampler pryder husvegger og inngangspartier – det er så flott! Sammenplantinger i blomsterbed og –fat er fantasifullt  - og - INSPIRERENDE.

Rosa-blomster

Pin It on Pinterest