Jeg liker godt den gamle byggestilen der husene hadde svalgang. De var ofte i to etasjer med utvendig trapp mellom etasjene, liggende tømmerkledning, torvtak, kraftige søyler og vindskier. Jeg har latt meg inspirere av bilder funnet på nettet og tegnet en mer moderne variant av svalgangshusene. Siden dette er en enebolig, har jeg ikke tegnet utvendig trapp, men det lar seg selvsagt gjøre hvis en ønsker det.Plantegning 1.etasjeI 1.etasje er det to soverom, bad/vaskerom/tekniskrom, kjellerstue, bod, vf og separat wc. Kjellerstue med vedovn.

Plantegning 2.etasjeI 2.etasje er hovedsoverommet med garderobe og eget bad. Kjøkkenet er plassert midt i huset og er åpent mot stue og spisestue, vegghøyden er 1,1 m. Det skjermer mot innsyn, samtidig som det er åpent. Utgang til svalgang fra kjøkken og soverom. Svalgangen har en liten fremskutt frokostbalkong. Utgang til terrasse fra stuen. Huset er tegnet for skrå tomt slik at terrassen tilpasser seg terrenget.

Fasade 3Dette er fasaden på baksiden av huset med dobbeldør til terrassen. Langt smalt vindu i trappeoppgang og et smalt åpningsvindu fra hhv bad og stue.

Fasade 2Fasade med terrengtrapp til terrassen. 3 vinduer i stue/spisestue i 2.etasje og 1 vindu i kjellerstue.

Fasade 1Hovedfasade med svalgang i 1.og 2.etasje. Stipling på vinduer og dører viser åpningsretning. Vindusflater uten stipling er fastkarmsvinduer,de kan ikke åpnes. I 2.etasje fra venstre ses spisestuevindu, kjøkkendør, kjøkkenvindu og dør fra soverom. I 1.etasje fra venstre ses vindu i kjellerstue, hovedinngangsdør, vindu til wc og soveromsvindu.

Fasade 4Fasade med soveromsvinduer i begge etasjer.

 

Pin It on Pinterest