I år er det første hele sommersesong med hagestue. Den ble ferdig i fjor sommer, men i år har den vært i bruk fra mars og frem til nå, oktober. Vi har brukt den masse! Når det blåser, som det ofte gjør om sommeren, er det herlig å sitte inni hagestua med skyvedørene helt, eller delvis åpne. Hagestua er vestvendt, dvs at fronten med skyvedørene vender mot vest. Mot syd har vi et langt smalt vindu, mot nord skyvevinduer, mens mot øst er fasaden uten vinduer. Taket er av 10 cm kanalplast. Hagestuen er ikke vinterisolert, men vi har likevel isolert veggene og gulvet 10 cm. Det gjør at vi kan bruke den både i forkant og etterkant av sommeren. 

Bildet over viser skyvedørene skjøvet sammen omtrent midt på. Veldig greit å kunne åpne i begge ender og skyve feltene akkurat der vi vil skjermes for vind. 

Dette bildet viser skyvevinduene og «kjøkkenet». Her spiser vi både frokost og middag.

Her sees det smale vinduet mot syd. Hagestuen er bygget i enden av terrassen. Vi måtte bygge en liten terrasse foran hagestuen for å «skjøte» sammen eksisterende terrasse med hagestuen. Vi går derfor tørrskodd fra huset til hagestuen.

Dette er nordfasaden med skyvevindu.

Sydfasaden med solsikker, klematis og krydderplanter.

Dill trives veldig godt i sydveggen.

Kveldsstemning.

Hjemmelaget lampe i forgrunnen inspirert av Pinterest.

Erteblomster fra hagen.

Vi er kjempefornøyd med hagestuen vår. Tegnet av meg og bygget av mannen i huset med meg som håndlanger 🙂 Noen erfaringer har gjort. Bl a at det blir utrolig varmt inni den! Kanalplasttaket slipper inn masse lys, men også varme. Det samme med skyvedørene, mye lys og masse sol inn. Vi monterte rullegardiner på skyvedørene for å ta av for sol og varme. Det hjelper, men må kanskje ha solskjerming i taket også. Vi ser også at det burde vært et lite åpningsvindu på østveggen der vi ikke har vinduer. Det kan være greit å ha et lite vindu stående åpent hele tiden. Utover det, er vi strålende fornøyd!

 

Pin It on Pinterest