Vi er i full gang med å ferdigstille hagestuen. I mai startet vi med å isolere veggene med 10 cm isolasjon. Det gir  mulighet til å forlenge sommersesongen. Gulvet er isolert tilsvarende.

20160518_182844

Her sees en vegg med isolasjon og en uten. Taksperrene er malt hvite. Det skulle vi gjort før vi la taket for å spare oss for mye pirkejobb. Men det er ikke alltid ting går som planlagt.

20160518_182849

Taket er kanalplast fra Grønt Fokus. Skyvedørene, et skyvevindu og et langt smalt fastkarmsvindu er  fra samme leverandør. Taket slipper inn mye lys, men holder sjenerende solstråler ute.

2016-06-02 20.33.54

Vi har valgt liggende panel  på veggene i to forskjellige farger/typer. Bakveggen uten vinduer har ferdigbehandlet panel i fargen Setergrå. De øvrige veggene har ferdigbehandlet hvit panel.  Vi valgte ferdigbehandlet for å slippe at panelet tørker og sprekker etter maling. Mørkere farge på bakveggen er valgt bevisst fordi solen og mesteparten av lyset treffer denne veggen. Lys farge gir blendingseffekt og vanskelig lysforhold i en såpass liten stue.

2016-06-02 20.32.32

Her er motsatt hjørne med halvparten av skyvevinduet. Planen er å ha slagbord og to stoler under vinduet. Det blir spiseplassen vår med utsikt til bakhagen. Akkurat nå blomstrer en stor flott Syrin utenfor vinduet. Den gir himmelsk duft.

20160518_182932

Her sees hagestuen fra vest. Skyvedørene er skjøvet nesten sammen mot den ene siden, men kan skyves frem og tilbake som en ønsker. Utvendig er hagestuen ferdig, men mangler overgang til terrassen. Vi kaller det brua. Hagestuen ligger litt lavere enn terrassen slik at brua vil skrå svakt nedover. Alt går som sagt ikke alltid som planlagt så her må vi lage en slags avrenning.

2016-06-06 18.52.34

På gulvet blir det laminat. Vi er litt spent på hvordan det fungerer i og med at stua blir stående uoppvarmet om vinteren, men regner med det går greit. Lånte med oss noen laminatprøver hjem. Vi går for en brun variant, det gir kontrast og tyngde. Grått er også fint, men vi synes den går for mye i ett med veggen. Jeg liker litt mørkere gulv som gir denne tyngdefølelsen. Lyst gulv «svever» liksom. Gleder oss til å møblere, pynte opp og ta den i bruk om ikke altfor lenge.

Ta gjerne en kikk på tidligere innlegg fra byggeprosessen, her, her og her.

 

 

Pin It on Pinterest