hagestuer og anneks

Påbygg og ny planløsning til eldre enebolig

Prosjektbeskrivelse

Til dette prosjektet ønsket kunden påbygg med ny etasje over hele eksisterende bolig + ny planløsning i 1.etasje. Boligen er fra slutten av 50 tallet med upraktisk planløsning og små rom. Kunden ønsket total modernisering med pulttak og stramme fasadeløsninger. Kunden kom selv med forslag til nye planløsninger både på eksisterende plan og i ny etasje.

I påbygget, 2.etasje er det 4 soverom, vaskerom, bad og stue. Store vinduer mot syd gir godt med lys og utsikt i stuen. Se fasadetegninger.
I 1.etasje er det stue, kjøkken, bad, kontor og entre. Kjellerplanet er ikke tegnet om. Dagens 1.etasje inneholder 3 soverom, kjøkken, stue, bad og vindfang så forandringen blir merkbar. Åpen kjøkkenløsning mot stue gjør det luftig og romslig. Skyvedører til terrassen gir et mer moderne preg kontra vanlig terrassedør med vindu ved siden av.

Inngangspartiet er tegnet med overbygg og en liten platting foran. Grunnflaten er ikke endret, men huset blir likevel dobbelt så stort med påbygg av en etasje.
Huset er totalt forandret, fra å være et ordinært 60 tallshus med saltak, til å bli moderne og stramt med pulttak og rene linjer. Bilde av huset viser dagens fasade mot nord-øst. 3D bildet viser samme fasade mot nord-øst etter tegning av påbygg og modernisering. Det andre 3D bilde viser nye fasader mot syd-vest.

Plantegninger