Tilbygg gammel bolig

Prosjekt Beskrivelse

Å tegne tilbygg til gammel bolig kan være en utfordring. Spesielt når det ikke finnes tegninger å forholde seg til. I dette tilfelle måtte jeg måle opp boligen som best jeg kunne og bruke det som utgangspunkt. Jeg presiserer alltid for kunden at avvik kan forekomme og alle mål må tas på stedet.

Kunden ønsket tilbygg på et plan med soverom, bad og vaskerom. I tillegg utvidet inngangsparti med takoverbygg og balkong utenfor soverom i 2.etasje.

Tilbygget skulle også plasseres under vinduet i 2.etasje. For å få til det kunne ikke taket på tilbygget ha samme utforming som på boligen, da ville det bli for høyt og skjule vinduet. Løsningen ble en valmtakutforming med en annen takvinkel. Ikke helt riktig stilmessig, men i dette tilfelle den beste løsningen.

Fasadene viser hvordan tilbygget ble med stilmessig samme type vinduer som boligen for øvrig. Balkong i 2.etasje gjør fasaden veldig stilfull synes jeg. Inngangspartiet er tegnet med overbygg.

Planløsningen har stort bad, soverom og vaskerom, samt romslig gang med garderobeskap. Tilbygget har et bruksareal på 41 m2.

Fasade Syd

9

Fasade Nord

8

Fasade Øst

9

Fasade Vest

8

Fasade Syd/vest

9

Plantegning

9

Pin It on Pinterest