Årets farge 2017 er rød. Bilde over viser en flott knallrød stol som står i hotell Ullensvang i Hardanger. Vi var der en tur i mai  i fjor for å se på fruktblomstringen. Et fantastisk skue, både frukttrærne og hotellet. Rødt er en farge som ikke appellerer helt til meg, men som er flott i mange sammenhenger. Låver og gamle rød hus feks synes jeg er kjempekoselig.

Fargen rød sorterer under varme farger hos Fargerike, og dette sier de, sitat:

«Varme farger gir lune rom og skaper en følelse av nærhet. Gylne farger, krydder og jordtoner er perfekte når du vil gi rommet en intim atmosfære og et sensuelt preg. Dempede naturfarger i røde og brune toner kjennes trygge og beroligende. De passer i rom hvor man skal føle harmoni og tenke kreative tanker. Sterke farger – som orange, gult og dyp rød, kan derimot ha stimulerende effekt på kropp og sinn. En gul vegg på kjøkkenet gir økt oppmerksomhet og appetitt, mens rødt øker pulsen og gir deg et lite andrenalinkick. Da varme farger får ting til å virke nærmere, bør en være forsiktig når en bruker dem i veldig små eller trange rom.»

Værslitt og koselig gammel bygning på Jomfruland utenfor Kragerø.

Jeg er veldig glad i hage og blomster, men har nesten ikke rød blomster i hagen. Det går mest i rosanyanser, hvitt og blått. Det er en «greie» jeg har for hagen min, men betyr ikke at jeg ikke synes rød blomster er fint.

Vakkert fra Hardanger i mai 2016.

Jeg har tegnet noen prosjekt med rød kledning. Her er et av dem, vinterhagestue, bildet under.

Og her er et annet, rødt hus i gammel stil. Bilde under.

Fargen rød finnes i utallige nyanser. Bildet under viser et  nyansetriangel i NCS systemet. NCS, Natural Color System. Det kan være vanskelig å forstå fargekodene i NCS. Her kan du lese litt om hva de forskjellige bokstavene og tallene betyr.

Rødt har mange nyanser som vist på bildet over.

Bildet under viser kjøkkenet på en hytte jeg har tegnet. Her er rødt fremtredende i stoler og bokhylle. Rødt bør ikke brukes på veggene på soverom/barnerom da det har en oppkvikkende effekt. Rødt på mindre detaljer som puter, en stol, et bilde el l er derimot fint. Her kan du lese mer om hytta i tre og stein.

Her er enda et prosjekt med rød kledning. Rød hytte med tilbygg. Bilde under.

I fjor sommer var vi en tur på Øvre Verket i Ulefoss. Et utrolig koselig sted med mange flotte gamle rød bygninger. Jeg laget blogginnlegg om turen og her kan du lese mer.

Fra Øvre Verket.

 

Del gjerne innlegget og kontakt meg om du har spørsmål, eller byggeplaner.

 

 

Pin It on Pinterest