Jeg får mange henvendelser om tegning av tilbygg og/eller påbygg. Hva er forresten forskjellen på tilbygg og påbygg? Her har jeg skrevet litt om det.

Denne kunden ønsker to tilbygg til boligen bygget på slutten av 1940 tallet. I tillegg, nye planløsninger på begge plan. Det finnes ikke tegninger til boligen så kunden har målt opp selv og sendt meg bilder med målene påsatt. Siden jeg bor ganske langt unna kunden, er det en super måte å gjøre det på. Jeg har flere kunder som har gjort tilsvarende og det fungerer utmerket.

Tilbyggene er tegnet over ett plan. Det ene i forlengelse av boligen og det andre vinkelrett på deler av boligen. I tillegg har jeg tegnet terrasse. Tilbygget i forlengelse av boligen inneholder overbygd inngangsparti, stor entre med garderobeplass og et lite bad. Tilbygget vinkelrett på boligen inneholder tv-stue. Planløsningen i 1.etasje er tegnet helt om. Kundens ønsker er stor gang med sammenhengende trapp til 2.etasje og kjeller. I tillegg delvis åpent kjøkken, stor stue og romslig vaskerom. Vaskerommet har utgang ut. Stor terrasse i boligens vinkel + terrasse med overbygg på inngangsfasaden. Boligen ligger værhardt til, så kunden ønsker god skjerming mot vind samtidig som sjøutsikten ivaretas. Rekkverket rundt terrassen er derfor tegnet med spiler og glass.

Plantegning av 1.etasje med tilbygg og terrasse. Målene er fjernet her, men er påsatt når kunden mottar tegningene.

Plantegning av 2.etasje. Kundens ønsker er 4 soverom, kontor og stort bad. Luke til loftet fra gangen, men mulighet for trapp til loft fra kontoret hvis det etterhvert er ønskelig. Badet har to servanter, dusj, badekar, toalett og skittentøysjakt til vaskerommet under. En praktisk detalj som er smart å bygge dersom det er muligheter for det.

Her vises fasaden mot syd med terrasse, dobbel terrassedør og store stuevinduer. Fasaden vist i 3D under.

Sydfasaden i 3D med gressplen, busker og trær.

Her er vestfasaden med vinduer fra stue og tv-stue i 1.etasje. Vinduer på soverom og kontor i 2.etasje. Vestfasaden i 3D vist under.

Vestfasaden med tilbygg i 3D. Eksisterende boligs vestfasade vises i venstre hjørne.

Nordfasade med overbygd inngangsparti og dobbel inngangsdør med sidevinduer. Vinduer også fra tv-stue, samt bad og kontor i 2.etasje.

Her er nordfasaden vist i 3D med en annen lyssetting og bakgrunn.

Østfasade med kjøkkenvinduer, dør fra vaskerom og vindu på det lille badet i 1.etasje. I 2.etasje vindu på soverom og bad.

Del gjerne, legg igjen en kommentar/spørsmål til prosjektet, eller kontakt meg om du har et prosjekt du ønsker tegninger til.

 

 

 

Pin It on Pinterest