Hytta ligger i en bratt skråning med fin utsikt over et vann. Kunden ønsker tilbygg med større stue og kjøkken + større terrasse med solkrok.. I tillegg endre på nåværende planløsning for å få det mer funksjonelt. Tilbygget skal også gi bedre utsikt til vannet med flere vinduer. Tomten er bratt med trapp opp fra parkeringsplass. Tilbygget må derfor støttes av søyler. I tillegg er det senket 0,5 m i forhold til nåværende hytte. Hytten er gammel så det finnes ingen tegninger å forholde seg til. Kunden har derfor målt opp hytta og jeg har tegnet så nært opp som mulig etter målene. Det er vanskelig å få det nøyaktig pga skjevheter osv. Det må uansett måles på stedet underveis i byggeprosessen.

Plantegningen viser nåværende hytte med tilbygg. Jeg har fjernet målene, men kunden får selvfølgelig tegningene med påsatt mål. Nåværende hytte er den avlange bygningskroppen. Tilbygget står vinkelrett på denne. Nåværende hytte inneholder entre, bad, et soverom og åpen stue/kjøkkenløsning.I tillegg loft med stige. Tegningen over viser tilbygget og endret planløsning. Veggen mellom tidligere stue og entre/bad er flyttet 1 m for å få bedre plass til klær + dusjmulighet på badet. Der det tidligere var åpent kjøkken er det tegnet soverom med utgang til terrasse. Nåværende stue har fortsatt en krok ved ovnen med mulighet for en godstol eller to. Tilbygget er som nevnt senket 0,5 m og har derfor en liten trapp opp til nåværende hytte. Kjøkken og stue er flyttet til tilbygget. Vinduer i front og mot terrassen gir mye lys og flott utsikt. Det er også vedovn i denne delen av hytta. Stor terrasse rundt hele tilbygget med solkrok. Trappen opp til hytta tilpasses terrenget for å gjøre den minst mulig synlig.

Bildet over viser fasaden mot nord med tilbygget i front. Trapp opp på siden av hytta og terrasse rundt tilbygget. Vinduer i front med utsikt mot vann og skog.

Denne fasaden er mot vest. Hovedinngangen til hytta er uforandret etter eiers ønske.

Østfasaden med utgang til terrasse fra soverom i nåværende del av hytta . Dette var hovedinngang før dagens eiere overtok for noen år siden. Utgang også fra kjøkkenet i tilbygget.

Frontfasaden i 3D for å vise omtrent hvordan det kan bli.

Tegningene over er en del av «pakken» byggemeldingstegninger. I tillegg til plan- og fasadetegninger, kommer også snitt-tegninger påsatt høydemål og takvinkel. Jeg tegner også inn, i dette tilfellet, tilbygget på situasjonskart.  3D tegninger er ikke pålagt byggemeldingssøknaden, men kan lages mot et lite pristillegg.

 

Pin It on Pinterest